عضو اتاق بازرگانی ایران معتقد است، قوانین محدود و ممنوع کننده صادراتی میتواند به ضرر تولیدکنندگان و در نهایت اقتصاد ایران تمام شود.
مهدی پورقاضی برای سرمایهگذار بخش خصوصی، پیش از هر چیز ثبات بازار اهمیت جدی دارد. سرمایهگذار نیاز دارد که به طور دقیق بداند در آینده چه سیاستهایی در نظر گرفته شده و سرمایهاش به کدام مسیر حرکت خواهد کرد.
به گفته وی، وقتی یک تولیدکننده برای تولید کالایی که جاذبه صادراتی دارد، سرمایهگذاری میکند باید بداند که در آینده چه اتفاقی برای این کالا خواهد افتاد. اگر بناست سیاستهای محدودکنندهای وجود داشته باشد نیز باید آنها به طور طولانیمدت مطرح شوند زیرا وقتی فرایند تولید آغاز شده و سپس محدودیتهای جدید وضع میشوند، قطعا فشاری جدی بر سرمایهگذار وارد خواهد شد.
پورقاضی با بیان اینکه امروز بهبود فضای کسب و کار در اقتصاد ایران، نیاز به ثبات در قوانین دارد، گفت: ایران در قیاس با دیگر کشورهای منطقه در بهبود فضای کسب و کار جا مانده و باید تلاش کند این موقعیت را با شفافیت و ثبات جبران کند.
عضو اتاق بازرگانی ایران با تاکید بر این موضوع که قوانین محدودکننده میتواند به ضرر بخش تولید تمام شود، اظهار کرد: وقتی یک تولیدکننده، خط تولید یک محصولی را راهاندازی میکند، پیش از هر چیز به بازار هدف آن فکر کرده است. در چنین شرایطی اگر پس از تولید کالا، ناگهان آن بازار با ممنوعیتهای صادراتی مواجه شود، عملا آن خط تولید متوقف خواهد شد و بخشی از سرمایه مولد کشور، راکد میشود.
به گزارش ایسنا، در این زمینه محمود حجتی – وزیر جهاد کشاورزی – که هفته قبل مهمان اتاق بازرگانی تهران بود، اعلام کرد که با ممنوعیت صادرات مخالف است، موضوعی که چند ماه قبل نیز از سوی این وزارتخانه و دیگر نهادهای مسوول مطرح شده بود.