این مهم وابسته به ایجاد زیرساخت‌های لازم و حضور پر رنگ و حداکثری تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان عزیز بوده و نقش تصمیمات و حمایت‌های دولتی بسیار تاثیرگذار خواهد بود. رییس نظام مهندسی معدن استان اصفهان بزرگترین مشکلات موجود در فضای برگزاری نمایشگاه‌های بین‌المللی را نبود زیرساخت‌های لازم از جمله سایت، مجلات تخصصی و اپلیکیشن‌های جداگانه برای هر یک از نمایشگاه‌های تخصصی، نبود تسهیلات و حمایت‌های دولتی لازم، نبود استاندارد‌های بین‌المللی ساختاری و ساختمانی و… دانست و افزود: رفع چنین مشکلات و موانع ساختاری و زیربنایی نیازمند وجود مراکز تخصصی و اجرایی نمایشگاهی بوده که فارغ از هرگونه شعارزدگی، همدلی و تعامل چند جانبه با ارگان‌ها و مجموعه‌های دولتی مربوطه با اتکا بر نیروهای متخصص و کارآزموده و همچنین الهام بخشی از نمایشگاه‌های بین‌المللی برون مرزی مرتبط اقدام به اصلاح ساختارها و رفع مشکلات کرده و در نهایت اقدام به برگزاری نمایشگاه در بالاترین سطح استاندارد آن کنند.

وی گفت:در حال حاضر فضای نمایشگاه‌های تخصصی و به ویژه سنگ ساختمانی شرایط بسیار نابسامان و به هم ریخته‌ای دارد و بیشتر تبدیل به حیاط خلوت‌های محلی برای تجدید دیدار همکاران صنفی و شغلی شده است. از یک سوی فضا برای علاقمندان خارجی چه در حوزه مشارکت و چه در قالب بازدیدکننده محدود و فارغ از جذابیت لازم بوده و از سوی دیگر شرایط حضور و رقابت برای تولیدکنندگان داخلی مهیا نیست و متاسفانه نتیجه‌ای جز عدم رونق و اثرپذیری نمایشگاه را در بر نخواهد داشت و هر ساله شاهد کمرنگ‌تر شدن نمایشگاه‌های تخصصی و به ویژه صنعت سنگ هستیم. عدم حضور موثر، گسترده، متنوع و رقابتی مشارکت‌کنندگان داخلی و خارجی عدم استقبال و حضور مصرف‌کنندگان و علاقمندان بازدید کننده را در بر خواهد داشت. شعبانی در ارتباط با فرصت‌های موجود در این صنعت اشاره کرد: نمایشگاه می‌تواند خاستگاه اصلی ارائه محصولات و پتانسیل‌های تولیدی مجموعه‌ها و همچنین ارائه بی‌واسطه و مستقیم به مصرف‌کنندگان واقعی باشد، اما متاسفانه در حال حاضر برگزاری نمایشگاه‌های تخصصی بهره‌وری لازم و قابل قبولی ندارد.

به گفته وی، جز تعداد معدودی از صنعتگران این حوزه که با محوریت صادرات مشغول به تولید محصولات با کیفیت و رقابت‌پذیر بوده و بر اساس برنامه‌ریزی‌های دقیق در چندین نمایشگاه داخلی و خارجی حضور می‌یابند به نظر می‌رسد حضور گسترده و موثر در فضاهای نمایشگاهی چه در قالب مشارکت و چه بازدید باید محوریت آموزش و فرهنگ‌سازی در این صنعت دارای پتانسیل بالای تولید ارزش افزوده و رونق اقتصادی قرار گیرد. محصولات خود را به فروش رسانده و ارزش افزوده مضاعف برای دپارتمان بازرگانی خویش ایجاد کنند. شعبانی که در حال حاضر دبیر کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی اصفهان نیز هست هزینه شرکت در نمایشگاه‌های خارجی را بسیار بالا دانست و گفت: در ابتدای امر شاید هزینه‌های برگزاری غرفه‌های نمایشگاهی در خارج از کشور، بالا به نظر برسد اما با حضور در این‌گونه فضاهای نمایشگاهی، مشکلات واقعی و موانع ساختاری بیشتر و اثرگذارتری گریبان شرکت‌کنندگان را خواهد گرفت. مشکلاتی از قبیل عدم آشنایی با استانداردهای بین‌المللی حضور، انتقال ارز، ارسال کالا، توان رقابتی و… بیش از هر چیز حضور تولیدکنندگان را در فضاهای نمایشگاهی برون مرزی محدود می‌کند.

اما در خصوص جبران هزینه‌های سنگین حضور در نمایشگاه‌های بین‌المللی برون مرزی اختصاص یارانه‌های تولید که پیش از این هم وعده آن توسط دولت محترم نیز داده شده بود یا با مشارکت در قالب پاویون‌های استانی و کشوری قابل تسهیل و انجام است، رسالتی که شاید بهترین خاستگاه آن اتاق‌های بازرگانی باشند. وی افزود: در همین راستا اتاق بازرگانی اصفهان با مدیریت کمیسیون معادن و صنایع معدنی خود، سال گذشته پاویونی در نمایشگاه بزرگ ورونای ایتالیا برگزار کرد که نه تنها برای مشارکت‌کنندگان مستقیم و همراه خود رونق اقتصادی و ایجاد بازار جدید را به همراه داشت، بلکه باعث معرفی پتانسیل‌های موجود در صنعت سنگ استان نیز شد و با توجه به رایزنی‌های صورت گرفته در حاشیه نمایشگاه یاد شده، کنفدراسیون سنگ و ماشین‌آلات وابسته ایتالیا را مجاب کرد تا تفاهم‌نامه چند جانبه‌ای برای سرمایه‌گذاری ایتالیا و سازمان یونیدو در راستای ایجاد مراکز آموزشی صنعت سنگ، استاندارد صنعت سنگ، مرکز مبادلات تجاری و تعاملات نمایشگاهی منعقد کند و این تنها گوشه‌ای از آثار حضور در دهکده جهانی و بهره جستن از حضور در نمایشگاه‌های بین‌المللی برون مرزی است.

میان ماه من تا ماه گردون

تفاوت از زمین تا آسمان است…

شعبانی بزرگترین تفاوت نمایشگاه‌های داخلی و خارجی را در برنامه‌ریزی دقیق، هدفمندی و ساختارهای نمایشگاهی دانست و با اشاره به برنامه‌ریزی دقیق کشورهای دیگر در برگزاری نمایشگاه‌ها، افزود: در خارج از ایران پایان هر رویداد نمایشگاهی، پایانی بر فعالیت‌های پیشین و از فردای همان روز آغاز برگزاری نمایشگاه سال آتی خواهد بود. در حالی که در ایران روز پایانی نمایشگاه با هزاران آه و اندوه و تفکر برای سال آتی همراه خواهد بود. اما فعالیت اجرایی نمایشگاه سال آتی، بار دیگر به دست فراموشی سپرده شده و حدود سه ماه قبل از برگزاری دوباره بدون برنامه و انگیزه از سر گرفته خواهد شد. وی بالا بردن سطح کیفی نمایشگاه سنگ را حضور بخش دولتی، خصوصی و فعالان صنعت سنگ در این عرصه دانست و گفت: همان‌گونه که پیش از این هم تا حدودی عنوان شد بالا بردن سطح برگزاری و اعتلای کیفی نمایشگاه‌ها تابع عوامل مختلفی است و تمامی ‌سطوح تاثیرگذار هستند . به صورتی که اختصاص یارانه‌ها و مشوق‌های تولید و تسهیل امور در قالب معافیت‌های مالیاتی و … توسط دولت محترم از یک سو و از سوی دیگر برنامه‌ریزی‌های مدون و موثر توسط تشکل‌های تخصصی و به ویژه اتاق‌های بازرگانی به عنوان بزرگ‌ترین دپارتمان بخش خصوصی و همچنین همدلی و هم افزایی این نهاد‌های تخصص محور، بسیار اثرگذار خواهد بود. استقبال مجموعه‌های تولیدی و فرهنگ‌سازی برگزاری نمایشگاه‌ها با اتکا بر اصول و استانداردهای بین‌المللی لازمه اصلی این حضور خواهد بود.

 

انجمن صادرکنندگان صنعتی ، معدنی و خدمات مهندسی

کانال تلگرامی : برای عضویت در کانال کلیک کنید

وب سایت:www.examie.org

تلفن :88832523