وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه روابط ایران و جمهوری آذربایجان همواره برادرانه بوده و خواهد بود، از مذاکره با این کشور برای تأسیس کریدور خلیج فارس-دریای سیاه خبر داد.
به گزارش انجمن صادرکنندگان صنعتی، معدنی و خدمات فرهنگی به نقل از شرق، این ابتکار از سوی ایران بهعنوان امین موافقتنامه در سال ۱۳۹۵ مطرح شد و.پس از برگزاری چهار دور مذاکرات کارشناسی به ترتیب در تهران، صوفیا، تفلیس و تهران، دور پنجم مذاکرات به صورت ترکیبی حضوری-مجازی با مشارکت هیئتهایی از ایران و ارمنستان به صورت حضوری. و کشورهای گرجستان، بلغارستان و یونان به صورت مجازی در روز دوشنبه ۳۰ فروردین ماه سال جاری در ایروان پایتخت ارمنستان برگزار و عنوان شد که گام نهایی آن مانده است.کریدور خلیج فارس _ دریای سیاه
این گام نهایی هنوز معلق است هرچند در ماه آذر سیدعباس موسوی، سفیر جمهوری اسلامی ایران، اعلام کرد:. ایران، جمهوری آذربایجان و گرجستان کریدور حملونقل جدید را راهاندازی میکنند.
کریدور خلیج فارس _ دریای سیاه
وزیر راه ایران پیش از این نیز علاقه خود به کریدورها را بارها نشان داده بود. و چندین جا در سخنان خود به کریدور جهانی شمال – جنوب اشاره کرده بود. و از راهاندازی آزمایشی آن هم سخن به میان آمد؛ اما درباره کریدور خلیج فارس-دریای سیاه نیز در ماه آذر گفته شد. که در یک هفته راهاندازی میشود. اما هنوز خبری از اجرائیشدن آن نیست؛ اما در این سفر قاسمی با اشاره به برگزاری نشستهای خصوصی میان دو طرف گفت:.«در این نشستها برای حل مشکلات حملونقل ازجمله عوارض مذاکره خواهد شد. جریان ترانزیت بین دو کشور در گذشته روان و ساده بوده و انشاءالله در آینده نیز به همین شکل خواهد بود».
سخنان وزیر راه درباره نفت و نیرو و خودرو!
رستم قاسمی که در روزهای نخستین کار خود در وزارت راه دو بار به اشتباه خود را وزیر نفت خواند،. در نشست با معاون نخستوزیر جمهوری آذربایجان هم سخنان نفتی گفت.
به گفته قاسمی «ایران و جمهوری آذربایجان در گذشته همکاریهای نفتی داشته و این همکاری ادامه پیدا خواهد کرد»؛ اما گذشته از این به بخش نیرو هم اشاره کرد. و گفت «درمورد مسئله نیرو نیز برای گسترش همکاریها مذاکره خواهد شد».؛ اما قضیه به ورود به حوزه دو وزارتخانه دیگر ختم نشد و رستم قاسمی در قامت وزیر صنعت از لزوم همکاری میان باکو و تهران در بخش خودرو داد سخن داد.
وزیر راه ایران در این زمینه گفت «خوشبختانه تجارت بین دو کشور در این زمینه افزایش درخورتوجهی داشته .و صادرات محصولات ایرانخودرو به جمهوری آذربایجان از ۴۰۰ دستگاه به ۱۴۰۰ دستگاه در روز رسیده.است. ایرانخودرو آمادگی دارد که ۳۰ درصد از قطعات خودروهای صادرشده به آذربایجان را در این کشور تولید کرده.و تولید خودرو به صورت مشترک بین دو کشور انجام شود».
او با اشاره به تمایل ایران برای توسعه بخش خودروسازی با کمک آذربایجان افزود: «ایران و آذربایجان میتوانند با تولید مشترک خودرو، این محصول را به کشورهای همسایه صادر کنند. همچنین با توجه به صنایع توانمند ایران، ایرانخودرو آمادگی دارد مدلهای متنوعتری از خودرو ازجمله کامیون و اتوبوس را به آذربایجان صادر کند».