سپهوند با اشاره به شرایط رکودی حاکم بر اقتصاد کشور و مشکلات بانکها در مواجهه با این شرایط، گفت: بانکها به دلیل داراییهای منجمد و پرداخت سودهای موهومی پیش از این هم در وضعیت مطلوبی نبودهاند، همچنین این تصمیم در کنار اقداماتی نظیر حذف پرداخت سود روز شمار و تبدیل آن به سود بر اساس حداقل موجودی ماهانه تجویز نوعی مسکن برای بیماری است که در شرایط بحرانی بسر میبرد و نیاز به اصلاحات ساختاری دارد.
بالاخره بعد از کش و قوسهای فراوان، نرخ سود سپردههای بانکی به ۱۵ درصد کاهش یافت، این در حالیست که برخی از کارشناسان معتقدند با این تصمیم، سپردههای بانکی به بورس سرازیر خواهند شد، با توجه به اینکه بازار سهام این روزها با اقبال بینظری روبرو شده است.
شورای عالی بانکها توافق کردند دیگر در هیچ بانکی سپردهای با سود بالای ۱۵ درصد افتتاح نشود، ضمن آنکه نرخ سود سپردههای کوتاه مدت کمتر از ۶ ماه نیز ۸ درصد خواهد بود؛ بانکها بایکدیگر متحد شده اند به مصوبه سال ۹۶ شورای پول و اعتبار با چند سال تأخیر عمل کنند.
براساس این تصمیم بانکی ها، حسابهای پشتیبان به طور کامل همچنان ممنوع بوده و هیچ بانکی مجاز به داشتن حساب پشتیبان نمیباشد. ضمن آنکه طبق بخشنامه بانک مرکزی، پرداخت سود روزشمار نیز کماکان ممنوع خواهد بود.
پرداخت هر وجهی در زمان افتتاح سپرده ها، به عنوان علی الحساب و یا پیش پرداخت سود ممنوع است. در مورد سپردههای بلند مدت یکساله نیز مقرر شده که نرخ سود این سپردهها از تاریخ ۱ اردیبهشت ۹۹ معادل ۱۵ درصد افتتاح شده و سپردههای موجود تا سررسید طبق قرارداد عمل نماید.