رئیس اتاق کرمان در ادامه با تاکید براینکه سال 97 باید سال جهش صادرات در استان کرمان باشد، بیان کرد: استان با یک میلیارد و 200 میلیون دلار صادرات، پتانسیل های بسیاری در این زمینه دارد اما سالهاست که اقلام صادراتی، ارزشافزوده کالاها و محصولات، صادرکننندگان و بازارها تغییر نکرده و بیشتر صادرکنندگان محصولات خام را به کشورهای مشخصی صادر میکنند. “سیدمهدی طبیبزاده” در نشست فعالان اقتصادی با رئیس فراکسیون توسعه صادرات غیرنفتی مجلس شورای اسلامی افزود: برخی تصمیمها یک شبه و ناگهانی، مانند تصمیم بانک مرکزی و پیمان سپاری ارزی و… بدون بررسی تبعات آن، صادرات را دچار مشکل کرده است.
وی ادامه داد: اگر این اقدامات بدون بررسی، بی اطلاعیها و تصمیمات مقطعی برطرف نشود نمیتوان انتظار توسعه صادرات را داشت.
طبیبزاده، با طرح این سئوال که آیا با صدور بخشنامههای متعدد میتوان صادرات را توسعه داد؟ اظهار کرد: در حال حاضر شرایط صادرات آنقدر سخت شده که فعالان اقتصادی استان کرمان حاضرند یک محموله صادراتی را آماده و بازار فروش آن را نیز اعلام کنند و دست اندرکاران تصمیمگیر در بخش صادرات کشور این محموله را صادر کنند و پولش را برگردانند.
وی تصریح کرد: نرخ تسهیلات پنج برابری نسبت به رقبا، تسهیلات خلقالساعه فراوان و بروکراسی اداری از مهمترین مشکلات صادرکنندگان است.
رئیس اتاق کرمان با اشاره به اینکه در بودجه سال جاری 1300 میلیارد تومان برای مشوق های صادراتی در نظر گرفته شده است، گفت: اگر چه استان کرمان باید سهم قابل توجهی از این بودجه را داشته باشد اما سازمان توسعه تجارت ایران هنوز نمی داند در این زمینه باید چگونه اقدام کند.
وی در ادامه با تاکید براینکه سال 97 باید سال جهش صادرات در استان کرمان باشد، بیان کرد: استان با یک میلیارد و 200 میلیون دلار صادرات، پتانسیل های بسیاری در این زمینه دارد اما سالهاست که اقلام صادراتی، ارزشافزوده کالاها و محصولات، صادرکننندگان و بازارها تغییر نکرده و بیشتر صادرکنندگان محصولات خام را به کشورهای مشخصی صادر میکنند