گلایه چند کارخانه‌دار از ممنوع شدن صادرات برخی کالاها

مدیرکل خدمات تجاری سازمان توسعه تجارت ایران گفت: بازارسازی در شرایط فعلی برای کشور ضرورت دارد.

سهراب سلیمی در گرامیداشت بیست و دومین سالروز ملی صادرات در استان، اظهار کرد: باید برنامه‌های سازمان توسعه تجارت ایران با همکاری 31 استان کشور اجرا شود.

وی افزود: این سازمان در دنیا چند وظیفه عمده بر دوش دارد اما در ایران متاسفانه کارهایی به آن واگذار شده که از چابکی آن کاسته است و باید این قطار به ریل اصلی خویش برگردد تا بخش خصوصی کار خود را انجام دهد و سازمان‌های توسعه تجارت کارهایی اعم از تبلیغات و بازاریابی را انجام دهند.

سلیمی تصریح کرد: سازمان توسعه تجارت ایران از اواخر سال گذشته بر 9 کارکرد اساسی متمرکز شده تا با تامین اعتبار، کمکی برای صادرکنندگان شود و یکی از راهکارها، پرداخت کمک هزینه راه‌اندازی مرکز ارائه محصولات در کشورهای هدف است که عاملیت کار با بخش خصوصی است. پرداخت کمک هزینه تبلیغات، بازاریابی و مشاوره آموزشی از دیگر راهکارها است.

وی با بیان اینکه تنوع بازارهای صادراتی چهارمحال و بختیاری بیشتر شده است، تاکید کرد: شرکت‌های EMC قسمتی از صادرات و بازاریابی را انجام می‌دهند و انتظار می‌رود توسط نیروی جوان کارآفرین در چهارمحال و بختیاری راه‌اندازی شوند تا برای تولیدکنندگان بازاریابی کرده و توسط سازمان توسعه تجارت ایران نیز رتبه‌بندی می‌شوند.

سلیمی، پرداخت کمک هزینه پرداخت یارانه سود تسهیلات صادرکنندگان را یک نیاز دانست و گفت: نظام بانکی باید اندیشه جدیدی برای این امر داشته باشد.

وی در خصوص کمک هزینه حضور در نمایشگاه‌های بین‌الملی بیان کرد: بازارسازی در شرایط فعلی برای کشور ضرورت دارد و باید بازارهای جدید ساخته شود تا کار توسعه یابد نه اینکه به بازارهای سنتی اکتفا شود.

سلیمی اظهار کرد: اگر در چهارمحال وبختیاری با همکاری سازمان صنعت، معدن و تجارت و اتاق بازرگانی استان، پذیرش هیات‌های تجاری مصوب شود، سازمان توسعه تجارت ایران در پرداخت کمک هزینه، استان را حمایت خواهد کرد.

وی خاطرنشان کرد: سازمان توسعه تجارت ایران سازمانی نیست که قصد تصدی‌گری داشته باشد بلکه باید به بخش خصوصی کمک کرد و صادرکنندگان نیز در مواجه با مشکلات جدید به دنبال ارائه راهکار جدید باشند چرا که در زمان تحریم‌های بین‌المللی نمی‌شود با راهکار قدیمی مشکلات را حل کرد.

استاندار: تلاش می‌کنیم موانع صادرات چهارمحال و بختیاری را مرتفع کنیم

استاندار چهارمحال و بختیاری نیز گفت: اخیرا چند کارخانه‌دار استان شامل ظریف‌مصور، برفاب، خوراک آبزیان و شیرخشک از امکان نداشتن صادرات گلایه کردند؛ آنها گفته اند با وجود اینکه عوارض گمرکی سه برابر شده حاضر به صادرات هستیم اما دولت اجازه صادرات نمی‌دهد.

اقبال عباسی در گرامیداشت بیست و دومین سالروز ملی صادرات در استان، اظهار کرد: بخشی از مشکلات در حوزه صادرات متوجه دولتمردان است که لازم است با دقت مدنظر قرار گرفته شود.

وی با گلایه از سخنان یکی از نمایندگان استان اصفهان در خصوص اینکه زاینده‌رود به اصفهان آب نمی‌دهد در حالی که در استان بالادست 24 هزار تن ماهی، 24 هزار تن بادام، 34 هزار تن هلو و هفت هزار تن گردو تولید می‌شود که با آب زاینده‌رود سیراب می‌شود، تاکید کرد:

 

بادام یکی از پتانسیل‌های مهم چهارمحال و بختیاری است و هرکس در این حوزه قدم بردارد به بخش اعظمی از جمعیت استان خدمت کرده است؛ تنها درآمد حاصل از تجارت بادام قریب به هزار میلیارد تومان است که این میزان دوبرابر اعتبارات عمرانی یک استان است و به کشور پول وارد می‌شود لذا جای تقدیر دارد و نباید ایراد وارد کرد.

وی اظهار کرد: از 24 هزار تن بادام تولیدی استان 15 هزار تن بادام مامایی است که مرغوب‌ترین نوع بادام در دنیا است.

وی بیان کرد: با دولت مذاکره شده و این مشکل به آنان منتقل شد اما دولت نیز معتقد است واردات 1700 تا 1800 کالا به کشور ممنوع شده و اگر صادرات آزاد شود ماجرای تامین پوشک بچه تکرار خواهد شد لذا نخست باید نیاز داخل کشور تامین شده و مازاد بر نیاز صادر شود. در این شرایط باید چرخش مالی سه تا چهار برابر گذاشته باشد تا تولید حاصل شود اما بانک‌های عامل یک مقدار مشخص پول دارند.

استاندار چهارمحال و بختیاری گفت: بخشی از مشکلات صادرات به خارج از کشور مربوط می‌شود که باید مدیریت شود و قطعا در حوزه مدیران دستگاه‌های اجرایی دولتی نیز مشکلاتی وجود دارد اما تلاش می‌کنیم این موانع برداشته شود که این امر نیز از پیچیدگی خاص برخوردار است.

سیدنعیم امامی، رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان در گرامیداشت بیست و دومین سالروز ملی صادرات در استان، اظهار کرد: از ابتدای سال جاری تا پایان آذرماه، حدود 62 میلیون دلار صادرات از استان انجام شده است. برخی از صادرات استان در آمارهای رسمی لحاظ نشده و عدد واقعی صادرات استان بیش از 62 میلیون دلار است. اکنون تولیدکنندگان استان به 22 کشور محصول صادر کردند.

وی با بیان اینکه در حال حاضر نزدیک به 50 محصول از 22 واحد صنعتی صادر می‌شود، تاکید کرد: در سه تا چهار سال گذشته در کارخانه ورق خوردو حتی 40 درصد ظرفیت فراهم نبود اما اکنون این کارخانه 50 میلیون دلار صادرات دارد.

امامی گفت: سال آینده نزدیک به 15 هزار میلیارد تومان طرح صنعتی در استان به بهره‌برداری خواهد رسید که حدود 12 هزار میلیارد تومان از آن به پتروشیمی لردگان مربوط می‌شود.

وی اظهار کرد: قسمت شرق استان قطب توسعه صنعت است و امید است با صنایع پاک توسعه یابد، افزود: اکنون استان در رتبه 21 صنعت کشور قرار دارد و امید است سال آینده به رتبه 18 صعود کند تا مسئولان کشور بیشتر به استان کمک کنند.

امامی با تاکید بر لزوم حمایت از صادرکنندگان استان، بیان کرد: باید با ایجاد امید و انگیزه و مقررات‌زدایی در جنگ اقتصادی موجود به آنان کمک شود زیرا جنگ اقتصادی قانون نمی‌خواهد بلکه آزادی نیاز دارد تا قوانین دست و پاگیر از صنعت برداشته شده و راه تولید باز شود.

سیدمحمدرضا سیدنبوی، رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان نیز گفت: نوسانات ارز ضربه بزرگی به تولید و ارزش پول مالی وارد کرد و هنوز تحت تاثیر این تصمیم غیرکارشناسی قرار گرفته است.

وی بیان کرد: مسئولان اقتصادی در دهه 60 تصمیم “واریزنامه” را اتخاذ کردند و در زمانی ایران بزرگترین صادرکننده فرش جهان بود اما با این تصمیم بسیاری صادرکنندگان سر از زندان درآوردند.
شریفی، صادرکننده برتر در استان نیز گفت: تثبیت نرخ ارز، عدم تصمیم‌گیری برای آینده و بروکراسی پیچیده حاکم در کشور برخی از مشکلات صادرکنندگان است. پیشنهاد می‌شود تا سازمانی تشکیل شده تا بخشنامه‌ها و عمکرد آنان را پالایش کند.

ایزدی، صادرکننده برتر دیگری در چهارمحال وبختیاری نیز اظهار کرد: مشکل اصلی صادرکنندگان نقدینگی است که به دلیل افزایش قیمت دلار حاصل شده و اکنون با کمبود نقدینگی مواجه شدیم. شرکت برفاب سال گذشته در 9 ماهه ابتدای سال، 30 میلیون دلار صادرات داشته اما امسال 12 میلیون دلار بوده و این امر نشان از کمبود مواد اولیه است.

وی خاطرنشان کرد: متاسفانه اکثر قوانین موجود برای زمان شکوفایی اقتصادی است و برای شرایط بحران و تحریم مناسب نیست که هیچ دستگاه اجرایی نیز حاضر به عدول از قوانین نیست که اگر هدف تولید و اشتغال است باید قوانبین تعدیل شوند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *