هدف گذاری در زمینه صادرات
بر اساس برنامه هدف گذاری شده در زمینه صادرات در برنامه ششم توسعه اقتصادی امسال باید صادرات کالا استان ۵۴۰ میلیون دلار باشد که انشاءالله تا پایان امسال این امر محقق خواهد شد. نادر میرشکار در شورای صنعت و معدن استان افزود: در طی هشت ماهه سالجاری تراز تجاری استان مثبت بوده است.
رئیس سازمان صنعت و معدن استان در ادامه با اشاره به اینکه سیمان، مصالح ساختمانی، تخم گشنیز، خرما و محصولات کشاورزی و شیلاتی از جمله محصولات صادراتی استان می باشد گفت: بیشتر صادرات از بازارچههای مرزی بویژه میلک صورت گرفته و این نشان دهنده این است که رویکرد بازارچههای ما صادراتی است.
معادن و ذخایر معدنی
میرشکار در ادامه به موقعیت مناسب استان در خصوص معادن و ذخایر معدنی نیز گفت: ظرفیتهای معدنی استان از مزیتهای اقتصادی استان به شمار میرود که پیشنهاد شده تا مسئولین استانی در تصمیمگیری برای ایجاد زیرساختها و توسعه منطقهای و همچنین هدایت درست سرمایهگذاران، به این بخش توجه ویژه کنند.
این مسئول در ادامه مهمترین ذخایرمعدنی استان را معادن مصالح ساختمانی، سنگهای تزئینی و نما، آهن، آنتیموان، تیتانیوم، منیزیت، گل سفید، کرومیت، مس و منگنز برشمرد.رئیس سازمان صنعت ، معدن و تجارت استان همچنین به معدن مس چهل کوره استان نیز اشاره کرد و افزود: ذخیره قطعی معدن مس چهل کوره بر اساس پروانه بهره برداری 15 میلیون تن کانسنگ مس است.
تونل زیرزمینی
میرشکار بیان کرد: این معدن دارای دو تونل زیرزمینی و مجموع متراژ تونلهای معدن 3 هزار متر است و در حال حاضر نیز کار استخراج از این معدن در حال انجام بوده و پس از انتقال این ماده معدنی به کارخانه فرآوری، کنسانتره مس با عیار 20 درصد تولید میشود.رئیس سازمان صنعت و معدن استان در ادامه خاطرنشان کرد: سالانه 300 هزار تن کانسنگ مس با عیار یک درصد وارد کارخانه شده و خروجی آن 16 هزار و 700 تن کنسانتره مس با عیار 20 درصد است.
وی تصریح کرد: هدف از ایجاد این پروژه توسط دولت در منطقه گراغه نصرت آباد، توسعه منطقه در همه ابعاد است و هم اکنون شاهد این هستیم که 98 درصد افراد شاغل از جمله نیروهای متخصص، کارگری، مدیرپروژه بومی استان و بویژه منطقه گراغه نصرت آباد در این مجتمع مشغول به فعالیت هستند.
اکتشاف و استخراج
میرشکار گفت: نگاه ما به بخش معدن پس از اکتشاف و استخراج، ایجاد صنایع معدنی است تا مواد معدنی در استان فراوری شوند و بتوان اشتغال مناسبی را در این زمینه برای افراد بومی همان منطقه ایجاد کنیم.رئیس سازمان صنعت معدن و تجارت سیستان و بلوچستان گفت: این استان دارای ظرفیتهای بسیار خوبی در زمینه صادرات و تجارت با کشورهای منطقه است که باید از این موقعیتها به بهترین شکل استفاده کرد.نادر میرشکار اظهار کرد : باید ظرفیتهای سیستان و بلوچستان را برای افزایش صادرات به کشورهای همسایه افزایش دهیم.
حاشیه خلیج فارس
وی با بیان این که به کشورهایی مثل افغانستان، پاکستان، عمان، چین و کشورهای حاشیه خلیج فارس صادرات داشتهایم، گفت: سیستان و بلوچستان بهترین بازارهای منطقه را در اختیار دارد که باید از این ظرفیت برای افزایش صادرات استفاده کرد.وی بیان کرد: دولت باید شرایط زیرساختی و قوانین صادرات را برای افزایش مبادلات تجاری با کشورهای همسایه روان سازی کند.