تشکل تخصصی صادرات
صادرات، راهکار مقابله‌ای جدی در برابر اثرات تحریم‌هاست

استاندار مرکزی با بیان اینکه صادرات، راهکار مقابله‌ای جدی در برابر اثرات تحریم‌هاست، گفت: برای صادرات در زمان تحریم راهکارهای اجرایی ارائه شود.

سید علی آقازاده در اولین جلسه کمیته مقابله با تحریم استان ضمن گرامیداشت یاد شهدای ۱۳ آبان اظهار کرد: دشمنی با انقلاب اسلامی همواره از سوی افراد جاهل وجود داشته است و امروز درست در روز ملی مقابله با استکبار، استکبار جهانی تحریم‌های دیگری را علیه ایران اجرایی می‌کند که این امر قطعا عزم ملت ایران را راسخ‌تر خواهد کرد.

وی با بیان اینکه تقارن ۱۳ آبان با آغاز تحریم‌ها تقارن خوبی است و این اتفاق باعث می‌شود که تحریم‌ها تاثیری در عزم ملت ایران نداشته باشد، گفت: ممکن است تحریم‌ها شرایط خاصی را برای اقتصاد کشور به صورت موقت رقم بزند، اما خللی در عزم ملت ایجاد نمی‌کند.

آقازاده با اشاره به تشکیل کمیته مقابله با تحریم‌ها تصریح کرد: در زمینه مقابله با عوارض و اثرات تحریم‌ها باید از مشارکت گروه‌های سیاسی و جناح‌های مختلف به عنوان بازوی کمکی استفاده کرد، هدف این تحریم‌ها نظام نیست بلکه مقصود مردم هستند و دراین راستا باید اطلاع‌رسانی درستی از سوی رسانه‌ها در جهت شفاف‌سازی و آگاهی‌بخشی اجتماعی صورت گیرد و همچنین مردم از کارنامه و عملکرد دستگاه‌های اجتماعی درخصوص مقابله با تحریم‌ها مطلع شوند.

وی با پیشنهاد تلفیق و تجمیع کمیته سیاسی و کمیته اطلاع‌رسانی با کمیته اجتماعی و فرهنگی گفت: ذیل کمیته مقابله با تحریم‌ها سه کمیته سیاسی، اجتماعی و فرهنگی زیر نظر معاونت سیاسی استانداری، کمیته زیربنایی و عمرانی زیر نظر معاونت عمرانی و کمیته اقتصادی و بودجه زیر نظر معاونت اقتصادی شکل می‌گیرد که با توجه به مباحث مختلف قطعا بخش‌های مختلف در زیرمجموعه این سه کمیته جای می گیرند و باید در هفته جاری وارد مباحث شده و هفته آینده نیز نتیجه کارکرد و پیشنهادات این کمیته در کمیته مقابله با تحریم‌ها مطرح و تصمیمات لازم اتخاذ شود.

استاندار مرکزی بر لزوم فعالیت بیشتر در موضوعات اقتصادی، بازرگانی و صنعتی تاکید کرد و گفت: گرانی و افزایش قیمت‌های ناشی از تحریم محتمل است و باید در حوزه اقتصادی و بازرگانی شرایط رصد شده و راهکارهای اجرایی ارائه شود.

وی با تاکید بر توجه به ادامه‌دار بودن روند صادرات و تدبیر و تدوین راهکار در این راستا بیان کرد: باید در ارائه راهکار و پیشنهاد جهت مقابله با اثرات تحریم‌ها بلندپروازانه عمل کرد، در آستانه ارائه لایحه بودجه ۹۸ به مجلس شورای اسلامی هستیم و حتی در صورت نیاز لازم است که پیشنهاد ارائه اختیارات بیشتر و واگذاری قدرت تصمیم‌گیری به استان‌ها مطرح شود.

آقازاده اظهار کرد: در شرایط کنونی لازم است که دستگاه‌های اجرایی موارد موجود و اثرات تحریم‌ها را واکاوی، احصا و بررسی کنند، ممکن است تحریم باعث تهییج افکار عمومی و سلب اعتماد شود پس باید در این راستا رفتاری مقابله‌ای داشته باشیم و در جهت افزایش اعتماد عمومی و رفع جو روانی که مورد نظر دشمن است اقدام و مقابله شود.

وی با اشاره به اثرات احتمالی تحریم‌ها بر قیمت دارو، بر لزوم ارائه راهکارهای اجرایی مقابله‌ای تاکید کرد و گفت: استان‌ها در حوزه بانکی باید اختیارات بیشتری داشته باشند، البته نسبت به محدودیت و حساسیت منابع مالی بانک‌ها واقف هستیم، اما لازم است که گستره اختیارات افزایش یابد تا براساس امکانات و اختیارات اقدامات مقابله‌ای و اجرایی انجام گیرد.

استاندار مرکزی اضافه کرد: کمبود مواد اولیه تولید یکی از موارد و اثرات ناشی از تحریمهاست که کمیته باید در این راستا شرایط را بررسی و راهکا‌رهای اجرایی لازم را ارائه کند تا کارخانجات تولیدی با حداکثر توان خود فعال باشند، همچنین باید سازوکار لازم جهت احتکار و قاچاق احتمالی ناشی از تحریم‌ها و افزایش بی‌رویه قیمت‌ها تدوین و در دستور کار قرار گیرد.

آقازاده بر حضور بخش خصوصی، اتاق بازرگانی، اصناف، انجمن‌های صنفی تولیدکنندگان در جلسات کمیته به دلیل اشراف بهتر و بیشتر این مجموعه‌ها بر شرایط و نیاز‌های موجود تاکید کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *