با وجود نزدیکی سیاسی ایران و سوریه، آمارهایی که از تجارت مشترک دو طرف منتشر شده نشان می‌دهد. که ایران سهم قابل توجهی از بازار سوریه در اختیار ندارد. باید معلوم شود چرا صادرات ایران به سوریه کم است

 به گزارش انجمن صادرکنندگان صنعتی، معدنی و خدمات مهندسی به نقل از ایسنا، .رئیس اتاق بازرگانی ایران در دیدار با مقامات اقتصادی سوریه از لزوم .بررسی دقیق چرایی محدود ماندن تجارت مشترک میان دو کشور سخن گفت.

صادرات ترکیه به سوریه در مقایسه با ایران

آمارهایی که اخیرا منتشر شده نشان می‌دهد. که میزان صادرات ایران به سوریه در سال‌های گذشته افزایش قابل توجهی نداشته .و این در حالی است که ترکیه. بیش از هشت برابر ایران به سوریه صادرات دارد.
در روزهای گذشته مقامات اقتصادی و فعالان اتاق بازرگانی از لزوم افزایش. گفت و گوها میان دو کشور برای افزایش سطح تعاملات سخن گفته‌اند .و فاطمی امین – وزیر صمت – در راس این گفت و گوها قرار دارد. در دیدار اخیر وزیر صمت با وزیر نفت سوریه، بخش‌هایی از دغدغه‌های طرف. ایرانی از سوی رییس اتاق بازرگانی ایران مطرح شد.

لزوم گسترش تعامل تجاری با سوریه

رییس اتاق ایران به حسن روابط تجاری ایران و سوریه و لزوم گسترش آن اشاره کرد: .روابط تجاری میان ایران و سوریه به‌اندازه روابط سیاسی دو کشور رشد نکرده. است. وقتی روابط سیاسی و استراتژیک میان دو کشور رشد. کرده، چرا نتوانسته‌ایم روابط اقتصادی. مستحکم‌تری داشته باشیم؛ این موضوع نیاز به عارضه‌یابی. دارد.
بر اساس گزارش پایگاه اتاق ایران، شافعی از موافقت‌نامه‌های امضا شده میان دو کشور گفت:. هیچ‌کدام از این موافقت‌نامه‌های امضاشده تابه‌حال اجرایی .نشده است؛ باید دلیل. اجرایی نشدن این موافقت‌نامه‌ها بررسی شود. بخش خصوصی آماده همکاری با طرف سوریه‌ای است. ولی دولت‌ها باید بسترساز این همکاری‌ها .در حوزه حمل‌ونقل، اقامت، سرمایه‌گذاری، بانک، تعرفه‌های ترجیحی و موافقت‌نامه تجارت آزاد باشند. مسئولیت حل این مسائل به عهده دولت‌هاست.

نیاز های صنعتی و معدنی سوریه

وی  تصریح کرد: ظرفیت بخش خصوصی برای گازسوز کردن خودروهای سوری بالاست؛ ما تجربه چندین ساله در این حوزه داریم. در صورت علاقه‌مندی سوریه، آماده هستیم. شرکت‌های ایرانی را به‌طرف سوری معرفی کنیم.

در این دیدار طرف سوریه‌ای درباره تأمین نیاز این کشور در حوزه LPG و PG و همکاری معدنی، سنگ‌آهن و اکتشافات گفت. سوریه به روغن‌پایه نیاز دارد؛ همچنین تمام تجهیزاتی که در صنعت اکتشاف مورد نیاز است، و تأمین آن تجهیزات از طرف سوری مطرح شد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت ایران اطلاعات جامعی درباره توانمندی‌های ایران در بخش‌های مربوط به صنایع نفت، تولیدات شرکت‌های بخش خصوصی در حوزه انرژی، صنعت و معدن ارائه داد.

همچنین توافق شد که کمیته همکاری دوجانبه بین وزارت نفت سوریه و وزارت صنعت، معدن و تجارت ایران تشکیل شود و در قالب آن کمیته، موضوع‌هایی که در این نشست از طرف دولت و بخش خصوصی مطرح‌شده، بررسی و مسیر اجرایی شدن آن طراحی شود.

یکی از موضوع‌هایی که مورد توجه طرف سوری بود، گازسوز کردن خودروها با CNG بود. از جهتی ایران مازاد گاز دارد و از طرف دیگر این‌ها در LPG توانمندی‌هایی دارند، قرار شد شرکت‌های فعال در بخش خصوصی ایرانی و سوری توافقی امضا کنند تا بتوان صادرات سیلندر گاز برای خودرو انجام شود. همچنین ایستگاه‌های مربوط به پمپاژ. گاز به خودرو در سوریه ساخته. شود.

در این نشست هیات ایرانی درخواست کرد که با توجه به معادن غنی سوریه، ایران می‌تواند در مسیر اکتشاف معادن به این کشور کمک کند. سنگ‌آهن سوریه می‌تواند برای بازار ایران مناسب باشد. باید معلوم شود چرا صادرات ایران به سوریه کم است

 

برای انتشار مشکلات صادرات و پیگیری برای حل آنها، با ما در ارتباط باشید.

پربازدیدترین اخبار:

 

زمینه‌ توسعه تجارت الکترونیک فرش دستباف فراهم شد

اجرای قانون دائمی مالیات بر ارزش افزوده

تصمیم مهم آذربایجان و ارمنستان برای تعیین مرزها

نشست تخصصی بررسی ظرفیت های صادراتی معدنی

سقوط سهم فرش از صادرات غیرنفتی به زیر یک درصد

 

به شبکه های اجتماعی انجمن صادرکنندگان صنعتی معدنی و خدمات مهندسی بپیوندید.

گزارش نهایی شاخص قیمت کالاهای صادراتی سال ۱۳۹۹ گزارش نهایی شاخص قیمت کالاهای صادراتی سال ۱۳۹۹ گزارش نهایی شاخص قیمت کالاهای صادراتی سال ۱۳۹۹ گزارش نهایی شاخص قیمت کالاهای صادراتی سال ۱۳۹۹

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *