به گزارش انجمن صادرکنندگان صنعتی، معدنی و خدمات مهندسی به نقل از مهر، مدیرکل دفتر ترانزیت و حمل و نقل بین الملل سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای از سفر مقام اماراتی به تهران در هفته آینده برای آغاز فعالیت رسمی کریدور امارات-ایران-ترکیه خبر داد.مسیر ترانزیتی امارات-ایران-ترکیه فعال شد
برخی خبرها از کاهش تنش سیاسی میان ایران و امارات .از یک سو و همچنین ترکیه و امارات از سوی دیگر پس از یک دهه تنش در روابط این دو کشور دارد.مسیر ترانزیتی امارات-ایران-ترکیه فعال شد
این تنش زدایی سبب شده تا تجارت میان امارات و ترکیه برای ارسال کالاهای اماراتی به اروپا که. پیش تر از مسیر دریایی تنگه باب المندب -دریای سرخ-کانال سوئز از بندر شارجه .تا بندر مرسین ترکیه انجام میشد، در پی افزایش کرایه حمل دریایی کالا،. به حمل زمینی از مسیر ترانزیتی ایران به ترکیه انجام شود.
این در حالی است که مسیر پیشین ۲۰ روز و مسیر جدید. (عبور ترانزیتی از خاک ایران) ۱۲ روز به طول بینجامد.
کرایه حمل دریایی کالا در خاورمیانه ۳ برابر شده است
مسعود پل دبیر انجمن کشتیرانی نیز چندی پیش درباره افزایش جهانی کرایه حمل دریایی کالا به. خبرنگار مهر گفته بود: کرایه حمل و هزینه تردد. کشتیها میان بنادر ایران با بنادر چین، هند و امارات ۳ برابر شده .است .که علت آن کاهش. تعداد شناورهای کانتینری و همچنین تعداد کانتینرها است .که در ایام کرونا سفارش ساخت کشتی و تولید کانتینر به شدت کاهش یافت .اما پس از افزایش تقاضا، از آنجایی که عرضه کم بود کرایه حمل چند برابر شد.
دبیر انجمن کشتیرانی خاطرنشان کرد: .در ۹ ماه گذشته کرایه حمل دریایی کالا در مسیرهای اروپایی ۲۰ برابر شده و پیش بینیها این است. که احتمالاً کرایه حمل کالاها در منطقه ما به ۵ برابر برسد.
مصر عوارض عبور از کانال سوئز را افزایش میدهد
دریادار سامه رابعه رئیس اداره کانال سوئز در مصر با اشاره به اینکه پس از انسداد کانال .توسط یک کشتی بزرگ کانتینری، ترانزیت در این کانال به رکورد جدیدی دست. یافته .است. اعلام کرد: با در نظر گرفتن همه متغیرهای مربوط به صنعت کشتیرانی، .شاخصهای تجارت دریایی همچنین استراتژی بازاریابی، قیمت گذاری متعادلی. را برای سال ۲۰۲۲ در مسیرهای مربوط به این کانال در نظر گرفتیم.
وی یادآور شد: کشتیهای کروز در سال ۲۰۲۰ و ۲۰۲۱ بیشترین آسیب را از محل کرونا دیدهاند و همچنین کشتیهای حامل گاز LNG نیز از افزایش نرخ تعرفهها برای سال ۲۰۲۲ معاف هستند.
به گفتۀ رئیس اداره کانال سوئز تصمیم برای افزایش تعرفهها پس از آن اتخاذ شد که کانال سوئز رکورد جدیدی را به منظور ترانزیت کشتی در ماه اکتبر به ثبت رساند. به گونهای که تعداد کشتیهای ترانزیتی از این کانال در این ماه به ۱۸۴۷ ترانزیت رسید که نسبت به مدت مشابه سال قبل آن ۱۴ درصد افزایش نشان میدهد.
برخی کارشناسان صنعت ترانزیت معتقدند یکی از دلایل تمایل اماراتیها به استفاده ترانزیتی از خاک ایران برای انتقال کالاهای خود به ترکیه و سپس اروپا، افزایش عوارض عبور از کانال سوئز از سوی دولت قاهره است.
مقامات ارشد اماراتی هفته آینده در تهران و آنکارا
شنیدهها حاکی است قرار است در هفته آینده مشاور امنیت ملی امارات برای بررسی موضوع ترانزیت کالاهای اماراتی به اروپا از خاک ایران به تهران بیاید با مقامات ارشد سیاسی و اقتصادی کشورمان دیدار و گفت وگو کند.
شیخ محمد بن زائد حاکم دوبی، نخست وزیر امارات و نایب رئیس امارات متحده عربی نیز طی هفته آتی پس از یک دهه، سفری به ترکیه درباره ترانزیت کالاهای اماراتی از مسیر ایران و ترکیه به اروپا خواهد داشت.
برای انتشار مشکلات صادرات و پیگیری برای حل آنها، با ما در ارتباط باشید.
پربازدیدترین اخبار:
رشد ۲۷۹ درصدی صادرات آهن اسفنجی
اعزام هیات تجاری به کردستان عراق
پروژه های قابل سرمایه گذاری در کنگو(برازاویل)
برگزاری همایش کسب و کار جمهوری دموکراتیک کنگو
شرایط سرمایه گذاری در معادن جمهوری کنگو