تشکل تخصصی صادرات
رقبا بازار آرد ایرانی در عراق را گرفتند

رقبا بازار آرد ایرانی در عراق را گرفتند

رییس انجمن صنفی سراسری صنایع آرد ایران اعلام کرد که در سال گذشته حدود ۵۰۰ هزار تن به عراق صادر کردیم و توانستیم سهم بزرگی از واردات ۱.۷ میلیون تنی این کشور را از آن خود کنیم اما در سال جاری رقبا این سهم را ازما گرفتند که انتظار داریم دولت در راستای باز پس گیری این سهم به ما کمک کند.

حسین یزدجردی امروز (یکشنبه‌) در نشستی خبری اظهار کرد: در کارخانجات آرد بالغ بر ۲۵ میلیون تن ظرفیت تولید وجود دارد و از ظرفیت‌های خالی می‌توانیم برای توسعه صادرات و ارزآوری کشور استفاده کنیم؛ کما اینکه در سال گذشته حدود ۵۰۰ هزار تن آرد به عراق صادر کردیم.

وی با بیان اینکه گرفتن سهم بازار در چنین شرایطی از کشورهای دیگر کار آسانی نیست، خاطر نشان کرد: پس از تلاطم‌های ارزی اخیر با مشکل مواجه شدیم و سهم ۵۰۰ هزار تنی که از بازار ۱.۷ میلیون تنی واردات آرد به عراق دریافت کرده بودیم را کشورهایی مانند ترکیه، روسیه و ازبکستان از ایران گرفتند و جای خودشان را محکم کردند.

رئیس انجمن صنفی سراسری صنایع آرد ایران اضافه کرد: امسال تصور می‌کردیم که بتوانیم سهم بیشتری از بازار عراق بگیریم، کمااینکه به هیچ وجه گرفتن همین سهم ۵۰۰ هزار تنی به راحتی حاصل نشد و تمامی تاجران و فعالان حوزه تجارت این مساله را می‌دانند اما به دلیل مشکلاتی مانند نوسانات ارزی و دیگر موانع که در گمرک برای بازگشت ارز، عبور موقت گندم و … به وجود آمده بود سهم‌مان در بازار کم شد.

وی اظهار امیدواری کرد که مسئولان به تولیدکنندگان و صادرکنندگان آرد کمک کنند تا بتوانیم این سهم را از رقبایمان پس بگیریم و بتوانیم مانند گذشته نقش مناسبی در بازار عراق ایفا کنیم.

۱۷ میلیون تن ظرفیت سیلوهای استاندارد و مدرن

در این نشست همچنین مهدی خان محمدی – رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و واردکنندگان نان‌های صنعتی – درباره وضعیت این صنعت، اظهار کرد: امروز نسبت به ۴۰ سال گذشته اوایل انقلاب پیشرفت‌های بسیاری در صنعت آرد و نان کشور به وجود آمده است و در کارخانجات آرد بهترین محصول منطقه را تولید می‌کنیم و امروز اکثر ماشین آلات در حوزه آرد و نان در داخل کشور تولید می‌شود و در زمینه‌های دیگر از جمله مواد اولیه مانند خمیر مایه و دیگر افزودنی‌های آرد و نان تقریباً در داخل به خود اتکایی رسیده‌ایم.

وی خاطر نشان کرد: در سال‌های ابتدایی انقلاب اسلامی و قبل از انقلاب بیش از ۸۰ درصد واردات اولیه مانند خمیر مایه از کشورهایی مانند هلند انجام می‌شد، اما امروز نه تنها خودکفا شده‌ایم صادرات تکنولوژی، دانش فنی، مواد اولیه و محصول نهایی در حوزه آرد و نان روز به روز در حال افزایش است.

به گزارش ایسنا، نصرت الله فتحعلیان – دبیر انجمن سیلوداران – نیز درباره ظرفیت نگهداری و ذخایر کشور، خاطر نشان کرد: حدود ۱۷ میلیون تن ظرفیت نگهداری بلند مدت در سیلوهای استاندارد و مدرن در کشور داریم که از نظر کیفیت، بهداشت در سطح بسیار مناسبی است و می‌توانیم کالاهای اساسی را برای مدت زمان طولانی سالم و با کیفیت در آنها نگهداری کنیم.

وی با اشاره به اینکه در گذشته نه تنها چنین ظرفیتی وجود نداشت، بلکه گندم را در فضای باز نگهداری می‌کردیم، گفت: علاوه بر گندم دیگر کالاهای اساسی مانند ذرت و جو که برای تغذیه دام مورد استفاده قرار می‌گیرد را هم می‌توانیم در این سیلوها در دراز مدت نگهداری کنیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *