تشکل تخصصی صادرات
محصولات آی‌تی می‌توانند جایگزین صادرات نفت شوند

سرپرست سازمان توسعه تجارت ایران معتقد است با توجه به ظرفیت بالایی که عرصه فن‌آوری‌های اطلاعات در اختیار دارد می‌توان انتظار داشت با پیگیری‌های لازم صادرات این محصولات را به عنوان جایگزین صادرات نفت در نظر گرفت.

محمدرضا مودودی امروز (چهارشنبه) در نشست بررسی نقش فن‌آوری اطلاعات در توسعه صادرات غیرنفتی، اظهار کرد: همانطور که بررسی بسیاری از شاخص‌های تعاملات اقتصادی بین‌المللی نشان می‌دهد امروز برندهای فعال در عرصه فن‌آوری اطلاعات بخش قابل توجهی از تجارت جهانی را در اختیار دارند و ایران نیز می‌تواند در این بخش فعالیتی جدی داشته باشد.

وی با اشاره به ارزش بالای سهام و ارزش برند شرکت‌هایی که در حوزه آی‌تی در سراسر جهان فعالیت می‌کنند، گفت: امروز ۱۰ شرکت همچون فیس بوک، گوگل و آمازون در عرصه بین‌المللی به صادرات کالاها و محصولات خود می‌پردازند که ارزش برند آنها را به حدود ۷۹۰ میلیارد دلار رسانده است.

سرپرست سازمان توسعه تجارت ایران ادامه‌ داد: ایران نیز با وجود اینکه نسبت به این شرکتها فاصله دارد، اما خوشبختانه عملکرد بسیار مثبتی در توزیع محصولات فناوری اطلاعات داشته و ما تنها برای عرضه این محصولات نیاز به مدیریت صادرات خود داریم.

مودودی با اشاره به اینکه ما امکان آن را داریم در حوزه فناوری اطلاعات به ارقام بسیار بالایی برسیم، در این باره توضیح داد: محصولات ما می‌تواند در بخش تولید دیتا و حتی در تمامی بخش‌های مدیریت آی‌تی برای صادرات فعالیت کند. در کنار ظرفیت بالقوه قابل توجهی که در داخل کشور وجود دارد ایران می‌تواند در این بخش وارد بازارهای جهانی شده و با آنها نیز رقابت کند.

سرپرست سازمان توسعه تجارت ایران با اشاره به اینکه برای صادرات کالاهای آی‌تی باید مقدمات داخلی مورد نیاز آن تعریف شود، اظهار کرد: تا نتوانیم برای صادرات این خدمات گواهی ارائه کنیم نمی‌توان انتظار داشت که سبد صادراتی ما از این محصولات افزایش یابد. برای مثال در حوزه‌هایی همچون معافیت مالیاتی یا دریافت مجوزهای لازم باید به یک وحدت فرماندهی دست یابیم.

وی ادامه‌ داد: این برای ما خوب نیست که برای صادرات محصولات خود با تعدد مراکز تصمیم گیری روبرو هستیم. باید کار به جایی برسد که یک نهاد به طور مشخص مسئولیت این موضوع را بر عهده گرفته و سازمان توسعه تجارت نیز آماده است تا از تمامی امکانات خود برای سرعت بخشی به صادرات در این بخش استفاده کند.

مودودی با اشاره به اینکه اتصال نابغه‌های عرصه کامپیوتر با بازارهای اقتصادی اهمیت بسیار بالایی دارد، گفت: معمولا بسیاری از فعالان در این حوزه تنها به کار خود اشراف دارند و برای پیدا کردن بازارهای بین‌المللی به کمک دیگر دستگاه‌ها نیاز پیدا می‌کنند. ما باید تلاش کنیم تا این فاصله به وجود آمده بین آنها و بازارها را از بین ببریم.

وی از برگزاری یک همایش بزرگ در بهمن ماه پیش رو در رابطه با ارزهای دیجیتال خبر داد و گفت: با برنامه‌ریزی صورت گرفته این همایش با حضور کارشناسان خارجی برگزار خواهد شد تا ابعاد مختلف این ارزها بررسی شده و در صورت لزوم تصمیمات لارم در رابطه با آنها اتخاذ شود.

به‌ گزارش ‌ایسنا، در ادامه‌ این نشست تعدادی از فعالان بخش فناوری اطلاعات به ارائه نظرات و خواسته‌های خود از دستگاه‌های دولتی پرداختند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *