تشکل تخصصی صادرات
صادرات شرکت‌های دانش‌بنیان استان مرکزی از مرز ۱.۸ میلیون دلار گذشت

صادرات شرکت‌های دانش‌بنیان استان مرکزی از مرز ۱.۸ میلیون دلار گذشت

رئیس پارک علم و فناوری استان مرکزی گفت: صادرات شرکت‌های دانش بنیان و محصولات فناور استان از مرز یک میلیون و ۸۰۰ هزار دلار گذشت و این سهم را می‌توان در سایه تقویت زیرساخت‌های هدفمند در صنعت، کشاورزی و خدمات به صورت جدی افزایش داد.

محمد رفیعی اظهار کرد: پارک علم و فناوری یک پایش جدی بر زیست‌بوم و اکوسیستم کارآفرینی و نوآوری در استان داشته که در نتیجه متوجه خاموشی و یا عدم وجود یکسری مؤلفه اصلی شدیم که این مولفه‌ها مربوط به دانشگاه‌ها و نهادهای دولتی است.

وی افزود: خوشبختانه با حمایت استانداری و دانشگاه‌ها این مشکلات و خلاءها برطرف شده، اما در بخش‌های دیگر نبود سرمایه‌گذارهای ریسک‌پذیر احساس می‌شود.

رئیس پارک علم و فناوری استان مرکزی تصریح کرد: پارک علم و فناوری با همکاری اتاق بازرگانی، دانشگاه صنعتی، دانشگاه اراک و دانشگاه علوم‌پزشکی، صندوق پژوهش و فناوری فن‌آفرین را برای اولین بار در استان کلید زده است که با آورده ۵ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان کار خود را آغاز کرده است و امیدواریم با کمک معاونت علمی ریاست جمهوری به ۹ میلیارد برسد. ایجاد صندوق فناوری و پژوهش از اولویت‌های پارک علم و فناوری استان بود.

رفیعی با اشاره به اینکه تقویت اکوسیستم کارآفرینی و نوآوری در استان هدف اصلی است، گفت: ایجاد سایت جامع و واگذاری اراضی سایت جامع از جمله اولویت‌های پارک علم و فناوری است که این اراضی به شرکت‌های دانش‌بنیان و واحدهای فناوری که در پارک مستقر هستند در قالب اسناد ۳۳ و یا ۹۹ ساله واگذار شود.

وی ادامه داد: حدود ۱۶۰ واحد و ۳۴ شرکت دانش‌بنیان در پارک علم و فناوری فعالیت دارند و بیش از ۵۰ درصد شرکت‌های دانش‌بنیان در پارک مستقر هستند، پارک علم و فناوری استان در جشنواره شیخ بهایی در دو حوزه رتبه نخست را کسب کرده و همچنین در دستاوردهای پژوهشی معاونت علمی و وزارت علوم، استان به عنوان یکی از پارک‌های برگزیده در کشور معرفی شده است.

رفیعی خاطرنشان کرد: یک میلیون و ۸۳۷ هزار دلار صادرات از شرکت‌های دانش‌بنیان استان انجام شده و ۱۰۰ میلیارد تومان نیز محل درآمد ریالی بوده که مبالغ ارزشمندی به شمار می‌رود. این سهم را می‌توان در سایه تقویت زیرساخت‌های هدفمند در صنعت، کشاورزی و خدمات به صورت جدی افزایش داد.

وی در خصوص استفاده از ظرفیت‌های استان گفت: به منظور استفاده از ظرفیت‌ها نیازمند تعامل کامل نهادهای استان هستیم چراکه بدون تعامل واحدها با مشکل مواجه خواهیم بود. هرچه تعامل کامل‌تر باشد رفع بسیاری مشکلات ساده‌تر و مؤثرتر خواهد بود و باید این موضوع برای سال ۹۸ اجرایی شود چراکه یک ضعف برای پارک و سایر نهادها تلقی می‌شود.

رئیس پارک علم و فناوری استان مرکزی اضافه کرد: تقویت پیوست‌های حوزه اجرایی، تصمیم‌سازی، برنامه‌ریزی و مطالعات عرصه صنعت، تولید و تکمیل زنجیره توسعه مبتنی بر فناوری موضوعی است که در استان مرکزی باید به شکل ویژه به آن پرداخته شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *