تشکل تخصصی صادرات
برپایی نمایشگاه های تخصصی بین المللی در راستای توسعه صادرات با حمایت و پشتیبانی بیشتر مسئولین

معاون وزیر در امور صادرات و ریاست کل سازمان توسعه تجارت ایران در نشست هم اندیشی روسای مراکز نمایشگاهی سراسر کشور ضمن با اهمیت شمردن فعالیت‌های نمایشگاهی تخصصی بین المللی در توسعه صادرات کالا و ایجاد فضای رقابتی بین شرکت های تولیدی، برپایی با شکوه این گونه نمایشگاه ها با حضور شرکت‌های تولیدی تجاری بین المللی را ضروری توصیف کرد.

به گزارش روابط عمومی سازمان توسعه تجارت ایران، مجتبی خسروتاج در نشست هم اندیشی روسای مراکز نمایشگاهی سراسر کشور که با حضور نایب رییس کمیسیون اقتصادی مجلس و مدیرعامل شرکت سهامی نمایشگاه های بین المللی و همچنین جمعی از مدیران و معاونین سازمان توسعه تجارت ایران و نمایشگاه بین المللی برگزار شد از مدیران سایت های نمایشگاهی خواست تا در خصوص تهیه بسته ی حمایتی شامل انواع حمایت ها و تسهیلات لازم برای حضور قوی تر مشارکت کنندگان در نمایشگاه های تخصصی بین المللی مانند معافیت های تعرفه ای و تسهیلات در صدور ویزا، همفکری و اعلام نظر نمایند.

اقتصاد کشورها

وی با اشاره به تحولات صورت گرفته در فضای دیجیتالی حاکم بر اقتصاد کشورها افزود: این فضا در برپایی نمایشگاه ها در حال شکل گیری است که ضمن توجه به طراحی ها و نوآوری در غرفه آرایی که زمینه ساز جذب بازدیدکنندگان بیشتر در نمایشگاه ها خواهد بود، نمایشگاه را از محل عرضه فیزیکی کالاها به صحنه ی موضوعات اقتصادی و نوآورانه مختلف و به تعبیری به سمت صنعتی دانش بنیان هدایت می کند.

معاون وزیر در امور صادرات و ریاست کل سازمان توسعه تجارت ایران در ادامه اظهار داشت: اگر به این بعد نمایشگاه به خوبی دقت کنیم در شرایط اقتصادی حال حاضر میتوان با کمک فضای نمایشگاهی به موضوعاتی همچون اقتصاد مقاومتی در مقابل تحریم آمریکا، اقدامات فعالین اقتصادی و مردم در مقابل جنگهای روانی بیگانگان در خصوص ارز در کشور و مسائلی از این قبیل پرداخت و به نمایشگاه به عنوان عرصه ای برای ارائه توانمندی ها و مقابله با واردات غیر ضروری توجه کرد.

نمایشگاه های داخلی و خارجی

خسروتاج با تاکید بر اینکه در برپایی نمایشگاه های داخلی و خارجی شرکت های نمایشگاهی دارای سایت های داخلی در اولویت هستند گفت: چنانچه این شرکت ها برنامه های بلند مدت نمایشگاهی خود را به سازمان توسعه تجارت ایران ارائه دهند این سازمان ضمن استقبال، نسبت به صدور مجوزهای ۲ الی ۳ ساله برای برپایی این نوع نمایشگاه ها اقدام خواهد کرد تا برنامه ریزی و اقدامات اجرایی از سوی شرکت نمایشگاهی صورت پذیرد.

بحث تبدیل خدمات نمایشگاهی به صنعت نمایشگاهی و استفاده از تسهیلات واحدهای صنعتی برای صنعت نمایشگاهی از محورهایی بود که در این نشست ابعاد مختلف آن مطرح و بررسی شد.

همچنین مقرر شد تا انجمن شرکت‌های نمایشگاهی مرتبط ضمن ارسال معافیت های مورد نظر، پیشنهادات خود را برای پیگیری از طریق هیات وزیران ارائه نمایند.

استفاده از منابع صندوق توسعه ملی در سرمایه گذاری

گفتنی است، جلوگیری از برپایی نمایشگاه در فضاهای غیر استاندارد، استفاده از منابع صندوق توسعه ملی در سرمایه گذاری برای نمایشگاه ها، نظارت بر دستورالعمل ها و بخشنامه های صادره، تشکیل شورای مرکزی سیاست گذاری برای هدایت صنعت نمایشگاهی، صدور مجوز سایت های نمایشگاهی متناسب با ظرفیت های استانی از سایر مواردی بود که مدیران شرکت‌های نمایشگاهی طی این نشست مطرح کردند.

 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *