تشکل تخصصی صادرات
صادرات روزانه 20 میلیون دلار کالا از ایران به عراق

رایزن بازرگانی ایران در عراق گفت: از ابتدای سال جاری به طور میانگین روزانه ۲۰ میلیون دلار کالا به کشور عراق صادر کردیم و در مرزها نیز این روند رو به افزایش است، این امید را داریم که این روند را ادامه دهیم.

با اشاره به اینکه در حال حاضر شرایط ایران و عراق در حوزه تجارت و بازرگانی فارغ از تحریم‌ها، روندی را دنبال می‌کند که در واقع مورد توجه دو کشور قرار دارد، اظهار کرد: برنامه‌ریزی‌ها و سیاست‌گذاری‌ها نیز به نوعی انجام می‌گیرد که فضای پیوسته‌ای که بین ایران و عراق وجود دارد، حفظ شود و روابط مردمی خود را ادامه دهیم و همچنین بتوانیم به نفع هر دو کشور در حوزه تعاملات تجاری خود استفاده کنیم.

رایزن بازرگانی ایران در عراق با بیان اینکه تحریم ما را در برابر یک رقابت سنگین قرار داده، افزود: ما به این مورد نیاز داریم که الگوی تجاری خود را با عراق تنظیم کنیم و انجام این عمل فضای خوبی را برای تجارت ما ایجاد می‌کند.

بهزاد عنوان کرد: این اقدام سبب توانمند کردن شرکت‌های ما نیز می‌شود، تا بتوانند به مدل حضور خود در عراق تغییراتی را اعمال کنند.

وی با اشاره به اینکه فضای تجاری کشور عراق بسیار گسترده و متنوع است، خاطرنشان کرد: بخش خصوصی عراق همچنان به فعالیت با بخش خصوصی ایران تمایل نشان داده است.

رایزن بازرگانی ایران در عراق با اشاره به اینکه تمایل بخش خصوصی عراق در برخی از کالاهای غیرنفتی بسیار بالاست، تاکید کرد: علاوه بر این موارد شکل‌گیری روابط تجاری جدید سیاسی که در عراق رخ داده، به نظر می‌رسد که موضع‌گیری این مسئولین در جهت تقویت روابط است.

بهزاد بیان کرد: در تلاش هستیم که کمیسیون‌های مشترک در بین دو کشور رخ دهد، این امر اگر صورت گیرد، ممکن است بسیاری از مسائلی که لاینحل بوده را برطرف کنیم.

وی با بیان اینکه در ۸ ماهه اخیر بر اساس طبق آخرین آمار گمرگات جمهوری اسلامی ایران، سهم ۲۱ درصدی در بازارهای عراق از آن خود کرده‌ایم، عنوان کرد: این سهم در خصوص کالاهای غیر نفتی است و ما سهم خود را در بازارهای خود را افزایش دهیم.

رایزن بازرگانی ایران در عراق اضافه کرد: از ابتدای سال جاری به طور میانگین روزانه ۲۰ میلیون دلار کالا به کشور عراق صادر کردیم و در مرزها نیز این روند رو به افزایش است و این امید را داریم که این روند را ادامه دهیم.

بهزاد با بیان اینکه در ۸ ماهه ابتدایی سال جاری بیش از ۵۰ درصد افزایش صادرات ایران به عراق نسبت به مدت مشابه سال قبل را شاهد هستیم، تصریح کرد: تمام این عوامل همه امید بخش است و ما را به ادامه روابط سوق می‌دهد.

وی خاطرنشان کرد: این افزایش روند صادرات صرفا به دلیل بالا رفتن نرخ دلار باز نمی‌گردد و در حال حاضر در ترکیب کالاها نیز شرکت‌ها به سمتی می‌روند که کالاهای با ارزش افزوده بیشتری را به عراق صادر کنند.

رایزن بازرگانی ایران در عراق با اشاره به صادرات گاز و برق از ایران به عراق، اضافه کرد: در این امر ممکن است محدویت‌هایی وجود داشته باشد و این بخش از تجارت ما وابسته به پول‌هایی است که باید از طریق دولتی انتقال پیدا کند.

بهزاد گفت: تجارت غیرنفتی نیز توسط تجار به شکل‌های مختلفی مدیریت می‌شود و در این بخش دغدغه چندانی نداریم، اما از سوی دیگر دولت عراق از بخش گاز و برق ایران استقبال می‌کند.

وی در خصوص میزان صادرات برق، افزود: صادرات برق به عراق انجام می‌گیرد، اما همواره اولویت ما کشور خودمان بوده و این امر را نیز دوستان ما در عراق کاملا پذیرفته‌اند و به صورت دو طرفه تفاهمی صورت گرفته که در زمان نیاز ایران، این صادرات متوقف شود. میزان صادرات برق در مقاطع مختلف متفاوت است، اما در ماه حدود ۶۰ تا ۸۰ میلیون دلار صادرات برق از ایران به عراق انجام می‌گیرد.

رایزن بازرگانی ایران در عراق با بیان اینکه در کنار این موارد صادرات خدمات فنی و مهندسی ما نیز به عراق ادامه دارد، اظهار کرد: در حال حاضر بالغ بر ۱.۵ میلیارد دلار پروژه‌هایی را داریم که توسط شرکت‌های ایرانی همچنان پیگیری می‎شود.

بهزاد ادامه داد: در حال حاضر در شرایط تحریم نیز پروژه‌هایی را داریم که همچنان به فعالیت خود ادامه می‌دهند و به روش‌های مختلف تامین مالی آن‌ها نیز صورت می‌گیرد. از طرفی شرایط تحریم فعالیت را پر هزینه می‌کند؛ اما باید در بخش‌های مختلف فعالیت و حضور خود را پررنگ‌تر کنیم.

رایزن بازرگانی ایران در عراق با بیان اینکه یکی از مسائلی که می‌تواند ما را برای حضور در بازار عراق حرفه‌ای‌تر کند، تحریم است، عنوان کرد: ما سال‌هاست که حضور کنسرسیوم در عراق نداشتیم، امروزه اگر این حضور را در عراق داشته باشیم، می‌توانیم اشتراک هزینه‌ها، تبلیغات، بازاریابی و… خود را کاهش دهیم.

بهزاد اضافه کرد: به نظر من تحریم به نوعی یک فرصتی شد تا شرکت‌های ما بدانند باید در بازارهای هدف به صورت حرفه‌ای‌تر ظاهر شوند. بسیاری از کالاها در عراق در شرف قرار گرفتن در لیست حمایت از تولید داخل مطرح می‌شود و این لیست نه تنها برای ایران برای تمامی کشورهایی که به عراق صادرات انجام می‌دهند، اعمال می‌شود.

وی با اشاره به اینکه اهداف تجاری ما در عراق به صورت برد-برد دیده می‌شود، بیان کرد: در کشور عراق ما نیز منابع بسیار زیادی داریم، اگر بتوانیم دانش و تخصص خود را به درستی به کار بگیریم، وجوه کار در عراق نیز برای ما تغییر پیدا می‌کند.

رایزن بازرگانی ایران در عراق تاکید کرد: ما به این امر نیاز داریم که سیستم‌های مشوق خود را در رابطه با حضور در عراق به طور جدی‌تر دنبال کنیم، تا بتوانیم در رقابت‌های جهانی نیز روبه جلو حرکت کنیم.

بهزاد خاطرنشان کرد: ما هرچه بتوانیم کارخود را به سمتی ببریم که نقش حضور اتاق‌های بازرگانی را نیز پررنگ‌ کنیم، در شرایط تحریم عملکرد بهتری را خواهیم داشت.

وی در خصوص عمده‌ترین کالاهای صادراتی ایران به عراق، تصریح کرد: در حال حاضر تنوع حضور کالاهای ایرانی در عراق بسیار بالاست و حدود ۸۰۰ ردیف کالا در قالب ۱۶ گروه از ایران به عراق صادر می‌شود که عمده آن شامل تجهیزات درمانی، دستگاه‌های پزشکی، صنایع و محصولات پلاستیکی، بخش عمده‌ای از صنایع غذایی، فرآورده‌های تبدیلی، تجهیزات صنعتی و ماشین‌آلات، شوینده‌ها، محصولات آرایشی و بهداشتی، نساجی، مسائل ساختمانی، لوازم برقی، مواد شیمیایی و… می‌شود.

رایزن بازرگانی ایران در عراق در خصوص واردات از کشور عراق به ایران، گفت: به طور میانگین سالانه بین ۵۰ تا ۶۰ میلیون دلار واردات از عراق انجام می‌دهیم که این رقم نسبت به صادرات ما رقم محدودی است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *