تشکل تخصصی صادرات
تراز تجاری 1.9 میلیارد دلاری‌استان

تراز تجاری 1.9 میلیارد دلاری‌استان

ناظر گمرکات استان، رشد ۳۰۰ درصدی واردات از روسیه و افزایش صادرات به کشورهای، پاکستان، ویتنام،ترکیه و هلند را از مهم‌ترین شاخص‌های صادرات دو میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلاری استان در سال ۹۷ اعلام کرد و گفت:

تراز تجاری استان در سال گذشته مثبت ۱.۹ میلیارد دلار بوده است.به گزارش خراسان رضوی، باوجود این که صادرات و واردات استان در سال گذشته تحت تاثیر نوسانات ارزی و تحریم های ظالمانه آمریکا فراز و نشیب های زیادی را تجربه کرده اما تراز تجاری استان مثبت بوده است.

امید جهان خواه ناظر گمرکات استان در گفت و گو با خراسان رضوی در خصوص وضعیت تراز تجاری استان طی سال گذشته اظهار کرد: بر اساس نتایج حاصل از آمار مقدماتی، میزان صادرات کالا از گمرکات خراسان رضوی طی سال ۱۳۹۷، معادل دو هزار و ۹۵۷ هزار تن و به ارزش دو هزار و ۲۵۴ میلیــون دلار است که نسبت به سال ۱۳۹۶ از لحاظ وزن ۴۰ درصد و از لحاظ ارزش دلاری ۱۴ درصد رشد داشته است.

وی افزود: وزن و ارزش صادرات کالاها طی سال ۱۳۹۶ به ترتیب دو هزار و ۱۱۶ هـــزار تن و هزار و ۹۸۳ میلیون دلار بوده است.

ناظر گمرکات استان گفت: از کل ارزش صادرات غیرنفتی در سال ۱۳۹۷ ، ۱۱ هزار و ۷۸۰ دلار از محل تجارت چمدانی و ۵۱ هزار و ۱۲۱ دلار از محل بازارچه‌های مرزی باجگیران ودوغارون بوده است.

وی در خصوص کشورهای عمده مقصد صادرات استان نیز گفت: کشورهای افغانستان، ترکمنستان، عراق و امارات متحده عربی چهار کشور اصلی مقصد صادراتی استان بوده‌اند.

از سوی دیگر، عمده‌ترین کالاهای صادراتی استان زعفران، کفپوش ها، سیب تازه، مواد سوختی، منسوجات و مواد خوراکی بوده است.

کاهش ۵درصدی واردات

جهان خواه در خصوص وضعی واردات استان در سال گذشته نیز اظهار کرد: در سال ۱۳۹۷، میـزان واردات استان ۲۷۴ هزار تن بـه ارزش حدود ۳۵۱ میلیون دلار بوده که در مقایسه با سال ۱۳۹۶ ازنظر وزن ۲۳ درصد و ازلحاظ ارزش ۵ درصد کاهش داشته است. همچنین واردات سال ۹۶ ، ۳۵۷ هزارتن به ارزش ۳۷۱ میلیون دلار است.

وی در خصوص تراز تجاری استان گفت: با توجه به مقایسه ارقام صادرات و واردات، تراز بازرگانی خارجی گمرکات خراسان رضوی طی سال ۱۳۹۷ مثبت و معادل ۱۹۰۳ میلیون دلار است.

ناظر گمرکات استان بیشترین صادرات استان را مربوط به صادرات زعفران اعلام کرد و افزود: سال گذشته صادرات زعفران دربسته بندی بیش از ۳۰ گرم حدود ۳۰۰ میلیون دلار بوده که نسبت به سال ۹۶ رشد ۱۵ درصدی از لحاظ ارزش را داشته است.

صادرات این محصول در بسته‌بندی ۱۰ تا ۳۰ گرم نیز بیش ۸۶ میلیون دلار بوده که نسبت به سال ۱۳۹۶ کاهش ۱۳ درصدی را در ارزش داشته است.

رشد قابل‌توجه صادرات کفپوش ها

 

جهانخواه بالاترین رشد صادراتی استان در سال گذشته را مربوط به محصولات کفپوش اعلام کرد و گفت: صادرات این محصول در سال گذشته حدود ۷۲ میلیون دلار بود درحالی‌که صادرات این محصول در سال ۹۶ حدود ۱۴۱ هزار دلار بوده است.

وی در خصوص سومین محصول صادراتی استان گفت: سیب تازه سال گذشته با صادراتی معادل ۶۲ میلیون دلار، ازنظر ارزش نسبت به سال ۹۶ حدود ۴ درصد افزایش داشته ،درحالی‌که ازنظر وزنی صادرات این محصول در سال گذشته نسبت به سال ۹۶ حدود ۲۱ درصد کاهش داشته است.

 

کاهش ۲۱ درصدی صادرات به ترکمنستان

 

ناظر گمرکات استان در خصوص میزان صادرات به کشورهای مقصد استان نیز گفت: صادرات استان به کشور افغانستان در سال گذشته بیش از یک میلیارد و ۱۸۵ میلیون دلار بوده که نسبت به سال ۹۶ رشد ۲۵ درصدی داشته است.

صادرات استان به کشور ترکمنستان سال گذشته حدود ۲۲۶ میلیون دلار بوده است که نسبت به سال ۹۶ ۱۰ درصد رشد داشته است.

البته صادرات به کشور ترکمنستان در سال گذشته ازنظر وزنی نسبت به سال ۹۶ کاهش ۲۱ درصدی داشته است.

جهان خواه درباره صادرات استان به کشور عراق نیز گفت: میزان صادرات استان به کشور عراق سال گذشته بیش از ۱۵۷ میلیون دلار بوده که نسبت به سال ۹۶ ۷ درصد افزایش داشته است.

البته ازنظر وزنی صادرات استان به کشور عراق در سال گذشته نسبت به سال ۹۶ رشد ۵۷ درصدی داشته است.

کاهش صادرات به کشورهای هنگ‌کنگ، قزاقستان و لبنان

از سوی دیگر بر اساس جداول آماری ارائه‌شده توسط گمرکات استان، صادرات به کشور امارات در سال گذشته نسبت به سال ۹۶ یک درصد کاهش داشته است اما همچنان این کشور چهارمین مقصد صادرات استان با ۱۲۳ میلیون دلار است.

از سویی میزان صادرات استان به هنگ‌کنگ ۲۷ درصد، به قزاقستان ۲۷ درصد و به کشور لبنان ۲۶ درصد کاهش یافته است که در خصوص کاهش صادرات به کشور قزاقستان می‌توان دلیل آن را در قطع شدن موقت صدور روادید برای کامیون داران ایران توسط این کشور جست وجو کرد.

البته صادرات استان به کشورهای ویتنام، ترکیه،هلند و ازبکستان رشد قابل‌توجهی را در سال گذشته نسبت به سال ۹۶ داشته است.ناظر گمرکات استان در خصوص کشورهای مبدأ واردات استان در سال گذشته نیز گفت: بیشترین واردات استان سال گذشته از کشور ترکیه با حدود ۶۷ میلیون دلار بوده که نسبت به سال ۹۶ یک درصد افزایش داشته است.

دومین کشور مبدأ واردات استان امارات متحده عربی با ۴۷ میلیون دلار بوده است که نسبت به سال ۹۶ رشد ۲۶ درصدی را در واردات از این کشور داشته‌ایم.

افزایش ۳۰۰ درصدی واردات از روسیه

وی افزود: سومین کشور مبدأ واردات استان در سال گذشته روسیه بوده که حدود ۳۲ میلیون دلار واردات از این کشور به استان انجام‌شده است که نسبت به سال ۹۶ رشد قابل‌توجه ۳۰۹ درصدی در واردات از این کشور را داشته‌ایم.

البته میزان واردات ما از کشور پاکستان کاهش ۳۸ درصدی داشته است اما واردات استان از کشورهای آلمان، تاجیکستان و اسپانیا افزایش قابل‌توجهی در سال گذشته نسبت به سال ۹۶ داشته است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *